Kan man tage en symaskine med i flyet?

1 af 4 blog indlæg – Skrevet til Dsignerportalen.dk 2020

Det hele startede i fritteren på Hældagerskolen i Bredballe. Vejle. Jeg var kun 9 år gammel, da journalisten fra Vejle Amts Folkeblad, spurgte mig hvad jeg syede.  Han knipsede løs med kameraet, Klik, klik, klik… Dagen efter var jeg i lokalavisen med stort billede med teksten: Mathilde syr karnevals kostumer til de små i fritidsklubben. De små, sagde jeg…Jeg følte mig så enormt stor og dygtig til at sy! Efter skole drønede jeg i værkstedet. Hvad skulle jeg sy idag? Jeg syede alt fra grydelapper, joggingsæt til lillebror, en drømmeseng til Barbie i træ med blonde lagner. Den var så fin og den er stadig i mine pigers Barbie kasse! Min farfar fik forresten fremstillet et fint billede af min store ”stjernestund”. Det billede har stået på alle mine syborde hvor end i verden jeg har boet. Det minder mig altid om, at hvis muligheden er der, så skal man gøre det i livet man føler man er bedst til, og det, der gør en glad! 

“En skriveproces som denne er svær, da den tager mig tilbage i tiden og får mig til at reflektere over de beslutninger jeg valgte dengang, og hvordan mit liv egentligt havde set ud, hvis jeg bare havde gjort som de fleste andre.”

Hej, jeg hedder Mathilde, og jeg er står bag brandet Ma-oo, herinde på dsignerportalen. Blogging er helt ny for mig, og jeg var ikke sikker på at det var noget jeg kunne finde ud af. Den følelse, tror jeg mange kan nikke genkendende til. Det at skrive om sig selv er lidt grænseoverskridende for mig, men de er gode herinde og tror på ens håndværk og det giver bestemt et boost, så Mathias fik mig hurtigt overtalt!

En skriveproces som denne er svær, da den tager mig tilbage i tiden og får mig til at reflektere over de beslutninger jeg valgte dengang, og hvordan mit liv egentligt havde set ud, hvis jeg bare havde gjort som de fleste andre.

Duften af brygget kaffe og skind.

Skind er min passion og accessories lavet skind har været mit håndværk siden den dag jeg mødte min fasters kæreste…

Duften af skind og nybrygget kaffe og en total følelse af ro og hygge mærkede jeg det øjeblik jeg første gang besøgte Læderiet i Risskov. Vi var på ferie hjemme i Danmark og tog forbi min faster i Århus. Hun havde fået en kæreste som solgte skind og læderartikler og hun er en sy nørd som mig. Det besøg i denne magiske butik med den bedste kundeservice blev et vendepunkt i mit liv!

Jeg valgte skind frem for stof. da det på en måde er nemmere at arbejde med, da det ikke trevler som stof gør, men det er bestemt et dyrere materiale at lave fejl i, så det kræver lidt forsigtighed. Men af fejl opstår også nye ideer og jeg udnytter hver en lille del af skindet til mindre accessoires eller dekoration og til sidst får min piger det til deres krea kasse. Desuden er skind et lækkert materiale, selvom det måske for nogen, især i disse tider, hvor planeten har brug for vores hjælp, nok er en lille smule mindre populært. Vi har alternativer som fx. vegansk skind, som dog også har sine ulemper og er mindre holdbart end ægte skind og følelsen mellem hænderne kan ikke sammenlignes. Så jeg fortsætter med at benytte det exclusive, ægte og stadig populære materiale:-)

ma-oo

Hvorfor lige navnet ma-oo? ‘Ma-o’ er fransk udtale af ‘Mahaut’ som er det franske middelalderlige navn for Mathilde som betyder “mægtig i kamp”…

måske giver det mening, da jeg ikke så let giver op.. Det andet ‘o’ …tja.. det gav vist bare lidt mere balance.

Velocipeden blev mit mit logo, da jeg elsker at cykle som enhver anden dansker. Jeg har boet  mange år i mindre cykelvenlige lande….så mon ikke det mere er savnet og tanken om at cykle end egentlig træde hårdt på pedalerne for at komme frem?! Mit brand logo skulle formes som en smuk velocipede, da nu når jeg jo nok aldrig kommer op på en rigtig en af slagsen!  Kan du spotte navnet i logoet? 

Jeg er selvlært designer og jeg syer accessoires med plads til lidt ”larm” i form af frække farvekombinationer. Man kan vel sige Skandinaviens kølige farver møder Middelhavets varme. Dette med god grund… da jeg har været lidt omkring. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait