Student og hvad så?

Afsnit 2 ud af 4 ( billder på vej…)

Jeg har boet i udlandet siden jeg var 19 år, det var egentlig ikke planlagt at jeg ville forlade Danmarks trygge rammer, familien og vennerne. Jeg skulle jo bare ud og finde mig selv efter gymnasiet… Men jeg blev i udlandet…Undertiden tænker jeg på, hvordan mit liv ville have set ud hvis jeg ikke var rejst fra Espergærde, lt havde sikkert været mere stabilt, men uden tvivl også mindre oplevelsesrigt. Det tror jeg min familie og venner vil give mig ret i…Jeg flygtede nok fra virkeligheden, og alt det jeg ikke turde..;-) Måske kunne jeg være blevet optaget på en designuddannelse i Danmark eller lignende, men så var jeg jo gået glip af den fantastiske rejse jeg har været på indtil nu;-)

Malta

Som sproglig student, et år i boghandel og et kreativt ophold på Testrup højskole, vidste jeg stadig ikke hvad jeg skulle med mit liv. Mine forældre prøvede ihærdigt at guide mig, men jeg var helt blank. Det eneste jeg vidste var at jeg elskede at sy…hele min skolegang og især gymnasiet sad jeg tit ved symaskinen og brugte masser af tid i Stofdillen. Her fandt jeg det vildeste skriggule stof til bomber jakken og glitter stof til galla festen .(Mit ophav siger han aldrig har set noget så grimt ) Der var altid knald på farverne, dengang og nu!

Stadig blank og jeg endte med at tage et guideophold på Malta, som jeg havde besøgt utallige gange med familien. Guide blev jeg ikke, men jeg fik job på Mellieha Holiday Center i receptionen og blev lidt senere forelsket i en malteser og jeg flytter derefter i 1999 til Malta!

Den havde ingen vist set komme…

Jeffrey, min mand var professionel kok da vi mødtes og han var endnu engang på vej ud i verden. Sjovt nok, Skandinavien, Kristiansand MEN jeg nåede lige at fange ham inden han forsvandt op i Norges bjerge med en smuk jente… Men han valgte mig! Efter et storslået Maltesisk bryllup i en kæmpe marengs kjole og en skrækkelig håropsætning jeg sent vil glemme og gæster Jeff ikke engang kendte deres navne på. Men vores dejlige danske familie og venner kom i stort tal. Det var en festuge ingen af os glemmer.

Et anderledes liv på Malta begyndte. Men mine søde forældre fik også nået at planlægge et traditionelt dansk bryllup med masser af taler og sange. Min svigerfamilie syntes syntes det var mindst lige så besynderligt som vi oplevede et maltesisk bryllup. Bryllupperne var begge helt fantastiske på hver deres måde.

Katolsk gift og velsignet af den danske folkekirke.

Jeg arbejdede på Mellieha Holiday Center – Dansk Folkeferie. Jeffrey fortsatte karrieren som passioneret kok med LANGE arbejdsdage. Det gav god tid at sy, når jeg ikke arbejde eller sammen med venner eller min dejlige svigerfamilie. Jeg begyndte at sy unika tasker, MASSER af tasker…men de skulle jo også sælges, så jeg måtte udtænke en plan! På Malta er der bryllupper hele tiden, og masser af kvinder som har brug for nye accessoires til alle de festlige begivenheder de blev inviteret til flere gange om året..Bare lige for at nævne størrelsen på et maltesisk bryllup, så er min svigerinde en god start. Det var et mellemstort bryllup med ca. 800 gæster i en balsal på Marriott med is svane statuetter… Det var i mine danske øjne et Hollywood style bryllup, og jeg fik da også syet en guld satin kjole til festen, intet mindre kunne gøre det….H

Tilbage til planen! Jeg begyndte at holde house parties for familie, venner og deres venner…Jeg brugte dage på at opstille i stuen- Det lignede en butik. Jeg kombinerede shopping events med dansk julehygge med ekstra stærk gløgg og dansk julebag! Det var et hit! Det var lidt nerve pirrende, da jeg er vældig god til at stresse over unødvendige ting… men en drøn hyggelig måde at møde kunder på og jeg solgte fint! Med tiden fik jeg flere custom bestillinger, brudepige tasker, tasker til konfirmander og fik tasker ind i Mellieha’s trendy tøj butik og et hotel i byen.

Det blev en smule ensomt at være selvstændig, og jeg kunne godt lære flere sy teknikker. Så jeg googlede mig frem til en eneste private design skole Malta havde at byde på. Jeg startede et designforløb hos en lille designskole i Sliema. Jeg lærte at tegne, og fik mulighed for at medvirke i et lille fashion show og fik et job hos designeren sammen med et par andre piger. ENDELIG havde fundet et sted hvor de tænkte lige som mig! Vi brændte for design og syning…men vi vidste, at det var en uvis og svær leve vej og det gav da også en del frustrationer hen af vejen! Det var en spændende og lærerig tid og jeg begyndte at føle mig hjemme på Malta.

Det Døde Hav

I 2004, fik min mand et task force job på Emirates Palace i Abu Dhabi. Jeg blev på Malta og jeg fandt samme med nogle piger fra designkurset og stiftede branded BLUSH.. mest for sjov… men vi var drøn seriøse og fik da også lavet en kollektion med fine modeller, photo shooting og en kollektion fremvist i et maltesisk modeblad og ja min tasker var også fint repræsenteret:-)

What? skal vi flytte til Jordan…? Jeg var ikke helt vild med tanken…det var i 2005…lige midt i Muhammed tegninger…og vi skulle flytte til Mellemøsten med dansk pas. Hvem flytter overhoved 400 meter under havets overflade..? Det gjorde vi og det blev starten på et nyt eventyr! Expat liv i 2.5 år blev det til…Kultur Shock! Livet med beduiner og kameler lige uden foran vores boligkompleks i noget det mest lignede en ørken. Total urealistisk situation at befinde sig i. Hotellerne befandt sig på den anden side af checkpointet med uniformerede vagter, maskinpistoler og undervogns tjek med af alt køretøj ved indgangen til Kempinski Isthar. Det var desværre ikke første gang at en bombe var eksploderet på et hotel i Jordan. Ja, det var en vild oplevelse at bo I Jordan, morgenbad i det døde hav, Indiana Jones Petra, weekendtur til Cairo og Pyramiderne. Jeg som troede vi ‘bare’ skulle leve et stille liv i ”lilleputtstaten” …

Flyttekasserne kom med mit liv og dt indebar masser af af stof, skind og min trofaste PHAFF! Jeg følte mig tryg, hvis jeg bare have min symaskine…Så kunne det ikke gå helt galt og jeg fik hurtigt fikset et værksted op i lejligheden…400 meter under havets overflade og med kameler som inspiration…En smule surrealistisk!

Gift med en kok

Det kan være svært at være en del af en andens drøm… men jeff kunne sit kram og han har i årenes løb mødt en del kendte mennesker fra sport, politik og filmbranchen. Det er en spændende del af hotelbranchen. Til gengæld kan det være en anderledes situation for den anden halvdel. Det var noget af en omvæltning, men efter 3 måneder, træt af at ligge på sofaen og se HBO serier fik jeg et job som personlig assistent hos hoteldirektøren og fik hurtigt indblik i hele hotellet funktion, det var spændende og var til stede under World Economic Forum, hotellet nåede lige lige at blive færdigt..minus et par brand alamner..det var jo Mellem østen..Lysten til at sy igen kom heldigvis tilbage og mine tasker kom ind i Alladin’s hule af en arabisk butik pa hotellet. Souken i Amman var et skønt sted for inspiration og jeg fik indkøbt masser af fine ting som kunne indgå i mine unika kreationer. Den tur op til Amman i bussen sammen med nye venner fra hele verden var altid noget at se frem til eller restaurantbesøg med mavedansere og vandpiber… En dag skal vores børn opleve dette fantastiske land og et fint folkefærd i et ellers kaotisk område af verden…Mobilen ringede igen…Hvor skulle vi hen nu??

3 afsnit på vej…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait